Lars Wallins Jewelry,

premiär för modeskaparens smycken i Göteborg

 

Lars Wallin är Sveriges stora modeskapare inom haute couture, d v s skräddat mode av högsta klass när det gäller såväl design som material. Nu har Lars Wallin skapat Roxanne, en smyckekollektion i silver; Lars Wallin Jewelry. Jewelry stavat på amerikanska. - För att jag tycker det är en vacker stavning, sade Lars Wallin när han presenterade sin smyckekollektion i skimrande silver i mitten av juni i affären Smycka i köpcentret Frölunda Torg. Man förstår att skönhet är ett ledord i hans design av klänningar och även sänglinne för företaget Carpe Diem.


Rosen, en symbolisk start på Lars Wallins silversmycken. Här i örhängena Jemma Frost. Rosenbladen är matta med skimrande punkter som ser ut som pärlor.

Lars Wallin är mest känd för sin formgivning av aftonklänningar och inte minst för Nobel-klänningarna till Kronprinsessan Victoria och Prinsessan Madeleine. Han har också skapat klänningar för Miss Universum och Miss Word-tävlingarna och vann 1997 pris för vackraste klänning i Miss Word-tävlingen. Han är givetvis känd även internationellt.

- Rosen och liljan är symboler för den första kollektionen Roxanne. De skapar en kvinnlig balans till både det hårda och rockiga, säger Lars Wallin.
- Roxanne collection är min första silversmycke-kollektion. Men smycken har alltid varit en viktig del i helshetsbilden när jag skapat couture-plagg till mina privatkunder.
- Silver är en vacker ädelmetall som gör vardagen lite festligare. Man kan skapa större ökta smycken som inte behöver vara så dyra.

Toppnamn i smycken

Swedish Investment Group i Göteborg arbetar med smycken av kända märken. De saknade dock ett svensk toppnamn i denna marknad och valde Lars Wallin.

- Lars Wallin utgår alltid från smycken när han skapar en klänning och hans startade sin karriär som smyckedesigner, berättar Rickard Johansson, chefen för SIG.
- Det har tagit lång tid att få fram kollektionen som består av armband, halssmycken, ringar och örhängen. Tillverkningen sker i Thailand som är en betydande nation inom smyckeskonsten. Lars Wallins smycken har komplicerade mönster och smyckena poleras på unika sätt efter att de formats.

www.larswallinjewelry.com

 

Text och foto Jeanette Axvi

Tillbaka