Club de la Philosophie,

ett sommaräventyr i tankens värld.

 

Klubbens medlemmar 2010; fr v Björn Haglund, filosof, Sven Carlsson, ekonom, Malin Ekström som arbetar på Malmö-operan och Jean-Luc Guin´Amant, konstnär. Bakom kameran Jeanette Axvi

 

Under några somrar har en grupp vänner i den provensalska byn St Martin de Pallières mötts i sin skapade "Club de la philosophie" för att diskutera livets frågor. Här i den pastorala idyllen i den del av Provence som är grön och naturskön med blånande bergskedjor och frodiga dalar! St Martin de Pallières ligger på en bergskedja, ca 7 mil från Medelhavet och norr om Toulon. Vid klart väder har man en inspirerande utsikt ungefär 30 mil mot alperna i norr. Byn har en 1000-årig historia men de flesta husen idag är från 1600-och 1700-talen i byns gamla del. Ner mot dalen och vidare upp mot berget växer en modern by med sommarhus fram.

 

Klubbens medlemmar är från Sverige; Sven Carlsson och Malin Ekström från Skåne, Björn Haglund och Jeanette Axvi från Göteborg. Från Paris; konsnären JeanLuc Guin´Amant och sedan sommaren 2011 hans flickvän konstnären och fotografen Cylvie Pesnel. Hon arbetar på museet Beaubourg i Paris.

Sommaren 2011 var lång och så poetisk. Haiku, den japanska verformen, var en uppgift att skapa kring. Och så här lät det på franska:

Elle est là enfin
Et la vie s´éclaive là
avec les amis

Av Jean Luc Guin´Amant

-----------------

La lune se lève
mes mains fermant tes yeux
les etoiles filantes

Av Cylvie Pesnel

----------------

Si tu regarde dans le miroir
tu voit la verité
Si tu n´aime pas
Tourne le miroi
r

Av Sven Carlsson

----------------

- La vie
dechetterie
Pro et Cie
librarie
Shopi
- ici

Av Malin Ekström

----------------

l´apparence
me trompe
mais la verité
m´ennuie
- j´aime la fantasie

Av Björn Haglund

----------------

Le ciel bleu
- la femme pleure
pense à l´été

Av Jeanette Axvi

 

Tillbaka